Jelenlegi hely

Ferenc "pápa" szerint van olyan, amikor a válás elkerülhetetlen

Az egyházfő ismét tabudöntögető beszédet mondott szerdai audenciáján. Ferenc pápa szerint vannak olyan helyzetek, amikor a válás elkerülhetetlen.

Ismét tabudöntő gondolatot osztott meg híveivel Ferenc pápa a június 24-i nyilvános audienciáján. A katolikus egyházban a házasság szentsége felbonthatatlan. Az is igaz, hogy néha a szakadás elkerülhetetlen. Vannak esetek, amikor ez erkölcsileg szükségessé válik, például amikor ki kell vonni a gyengébb házasfelet vagy a kisgyermekeket az erőszak, a kizsákmányolás, a közöny súlyos sebei alól.

Az egyházfő elmondta, a család szoros egységet alkot, ha egy ponton megsérül, az mindenkinek fájdalmat okoz. A gyerekek lelkén mély sebet üt szüleik veszekedése, válása. Figyelmeztetett arra is, ha egyéni vágyainkat akarjuk követni, mindenkor gondoljuk végig, mekkora árat fizetnek ezért gyermekeink – írja a Vatikáni Rádió honlapja.

 

Eddig a cikk..

Most gondoljuk végig Jézus tanított-e ilyet ? Nem-e azt tanította, hogy amit Isten egybekötött, ember szét nem választhat ? Nem lehet Isten törvényeit hamis írgalomba és toleranciába csomagolva megváltoztatni, még akkor sem, ha az egyházi szabadkőműves szekták ezt szorgalmazzák.Így kell profi módon megindokolni a bűnt.

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer